Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Uniek; 40 Catwalkjurken By Addy van den Krommenacker, rode loper collectie 2007-2017 in de verkoop door Art Dumay vanaf 1 december 2017

op .

40 Haute couture dresses by Addy van den Krommenacker; rode loper jurken, van deze jurken is slechts één exemplaar gemaakt.
De jurken zijn gedragen op de catwalk op één van de vele nationale en internationale shows van Addy van de afgelopen tien jaar (o.a. Rome, Cannes, Kazachstan, Sarajevo, Maleisië, Australië, Jakarta)
Vanaf 1 december 12.00 uur te vinden op www.catawiki.nl/aanbod/ArtDumay. De veiling loopt 10 dagen.

addy addy 2 addy 3 addy 4 addy 5

Over Addy van den Krommenacker
Het leven van Addy van den Krommenacker (1950) heeft al sinds zijn vroege jeugd in het teken van mode gestaan. Hij werd beroemd door zijn stylingadviezen. Zijn internationale designerkleding trok eind jaren '90 de aandacht van bekende Nederlandse dames, zoals Willeke Alberti, Jette van der Meij en Sandra Reemer. Sinds 2001 maakte Nederland kennis met couture van zijn eigen hand. Zijn eerste ontwerpen werden in 2002 aan het grote publiek getoond tijdens de Beau Monde Fashion Awards, waarna in 2003 een volledige haute couture-collectie werd gelanceerd. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Al sinds 2002 kleedt Addy tal van leden van de koninklijke familie. Een persoonlijk hoogtepunt voor Addy was in 2012, toen hij een trouwjurk voor Prinses Carolina de Bourbon de Parme mocht ontwerpen. Extra speciaal was het dat hij daarvoor kant mocht gebruiken van de trouwjurk van Prinses Irene, die dat van haar moeder Koningin Juliana cadeau kreeg. Tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013, een moment dat de geschiedenisboeken in gaat, kozen meerdere prinsessen voor een of meerdere creaties van Van den Krommenacker. Maar ook op andere hoogtijdagen kiezen zij voor Addy.
Internationale aandacht


In de tussentijd werd collectie ook  verkocht in Duitsland, Turkije, Rusland, Kazachstan en Dubai. Van de Haute Couture Fashionweek in Rome, het Internationale Filmfestival in Cannes, tot aan shows in Kazachstan, Sarajevo, de Twin Tower Bridge in Kuala Lumpur (Maleisië), Fashion Week in Perth (Australië) en de Indonesia Fashion Week in Jakarta, overal oogstten de vrouwelijke ontwerpen veel bewondering. Ook schitterden verschillende jurken van Addy op de rode loper van de Oscar-uitreikingen in Los Angeles. Uniek voor een Nederlands ontwerper was hoe de couturier als een rode draad door de uitzending van America’s Next Top Model liep: niet alleen werd zijn collectie in 130 landen getoond tijdens de wereldwijd uitgezonden finale, presentatrice en model Tyra Banks droeg daarbij een creatie van zijn hand. In diezelfde uitzending - bekeken door miljoenen modeliefhebbers over de hele wereld - nam Van den Krommenacker plaats in de jury.

Helmondse historie wordt gevierd met een kunsttaxatiedag

op .

100 jaar EDAH in Helmond en 80 jaar Lijstenmakerij Foederer

Twee partijen die beiden een lange historie in het Helmondse hebben: 100 jaar EDAH in Helmond en 80 jarig bestaan van Lijstenmakerij Foederer leidt tot een mooie samenwerking. Op zondag 29 oktober wordt er in het EDAH Museum een kunst-taxatiedag gehouden door het team van Lijstenmakerij Foederer die daarin samenwerkt met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen.  Foederer was tot 2009 in Helmond gevestigd en sindsdien in Nuenen.

Wat is het waard?
Laat u uw antieke voorwerpen graag taxeren? Dat kan op 29 oktober van 11 tot 17 uur in het museum aan de Oostende 167. In het museum is veel historie, antiquiteiten en curiosa te zien. Maar op deze bewuste zondag staat het bol van antiek, kunst en curiosa: U krijgt van de twee aanwezige kunstexperts, Paul Dumay en Paul Wullems, antwoord op vragen die u wellicht al langer heeft: Wat is mijn schilderij waard? Of wat is de achtergrond van die oude pop die oma mij naliet? U krijgt van de taxateurs de achtergronden van uw kunstvoorwerp of antiquiteit maar ook de waarde. Zo komt u er achter wat uw kunstobject waard is. Deze waarde wordt mondeling afgegeven. Een schriftelijke taxatie voor boedelverdeling of scheiding of verzekering behoort ook tot de mogelijkheden die de Lijstenmakerij Foederer en Kunsthandel Art Dumay u kan bieden.

Feest
Wie jarig is, trakteert wordt weleens gezegd: de kunst-taxatiedag wordt u dan ook gratis ter beschikking gesteld door het EDAH Museum en door Lijstenmakerij Foederer. De entree die normaliter geheven wordt, wordt u aangeboden door de twee samenwerkende partijen. U kunt hierbij maximaal 4 voorwerpen meenemen om te laten taxeren. Daarnaast is het EDAH Museum speciaal voor deze dag gratis toegankelijk. U kunt dus naast het laten taxeren van uw voorwerpen ook een rondgang maken in het museum.

Foederer Sinds 1937 80JAAR Blauw klein      edah museum header 011 624x179

EDAH Museum: een route van toen naar nu!
U ervaart ruim 100 jaar distributie in levensmiddelen! De geschiedenis van het EDAH bedrijf aangevuld met anderen brengt u terug in de tijd en plaatst u tussen de producten – winkeltypes marketingconcepten – reclame uitingen verpakkingen – weeg en afrekensystemen – automatisering – met kroontjespen geschreven administratie –       boeken – documenten – en heel veel fotomateriaal

Lijstenmakerij Foederer - Kunsthandel Art Dumay: vakmanschap in kunst
Lijstenmakerij Foederer ontstond in 1937 in Helmond en was tot 2009 gevestigd in de Kerkstraat in Helmond, vanaf 2009 aan het Park 75 in Nuenen en zal vanaf november gevestigd zijn in een groter pand aan het Cockeveld 4 in Nuenen. Lijstenmakerij Foederer is gelieerd aan Kunsthandel Art Dumay. Art Dumay  is totaalaanbieder voor particulieren en bedrijven voor het taxeren, restaureren, inlijsten en bemiddelen van kunstcollecties.

Verrassingen en herinneringen
Tijdens de diverse ‘Kunst & Curiosa Dagen’ die het kunstbedrijf organiseert worden zij regelmatig verrast met mooie ontdekkingen, trouvailles zoals zij ze graag noemen. Art Dumay – Foederer verzorgt al jaren meerdere taxatiedagen op verschillende locaties gedurende het jaar.  Gemiddeld worden er 24 bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Ofwel op aanvraag  en besloten voor bedrijven of stichtingen/verenigingen ofwel openbaar.


www.EDAHmuseum.nl
www.artdumay.nl

 

Songfestival jurken onderdeel van veiling Sandra Reemer

op .

Bijzondere opdracht voor Art Dumay:

 
Zangeres en presentatrice Sandra Reemer overleed in juni van dit jaar vrij onverwacht op 66-jarige leeftijd. Vandaag zou zij 67 zijn geworden. Sandra maakte in de jaren 60 carrière in de showbusiness en nam onder andere 3 keer deel aan het Eurovisiesongfestival. De jurken die ze tijdens die optredens droeg, worden op dit moment via veilingwebsite Catawiki geveild. Art Dumay heeft alle voorbereidingen voor deze veiling verzorgd.

De veiling is - op de verjaardag van Sandra -  live gegaan en is hier te bekijken: www.catawiki.nl/sandrareemer

ReemerSandrahenkvanesch
 
De jurken zijn onderdeel van een grote veiling met kunst, foto's, aziatica, meubilair en kleding afkomstig uit de nalatenschap van Sandra Reemer. Gastveilingmeester voor de veiling is modeontwerper Addy van den Krommenacker, die meer dan 35 jaar een trouwe vriendschap had met Reemer.
 
De objecten in de veiling worden geveild in opdracht van de familie Reemer. Het nalatenschap van Sandra Reemer is zo groot dat de familie heeft besloten om de objecten met de voor hun mooiste herinneringen te houden en de rest te laten veilen. Op deze manier zullen de persoonlijke eigendommen van Sandra Reemer terechtkomen bij o.a. fans en verzamelaars die de waardevolle objecten zullen koesteren.
 
Naast de jurken van het songfestival wordt er in de veiling een aantal objecten aangeboden dat het hart van zowel de kunst-, fashion- als celebrity liefhebbers sneller doet kloppen. ''Wat veel mensen niet weten is dat Sandra ook een groot kunstliefhebber was. Zo komen er in de veiling diverse kunstwerken onder de hamer die Reemer in haar huis had hangen''. Ook een deel van de garderobe van Reemer zal op veel belangstelling kunnen rekenen. Zo wordt er naast de outfits van Addy van den Kromenacker ook kleding van Gianni Versace en Thierry Mugler geveild. Een bijzonder object is de speciaal voor Sandra Reemer ontworpen kaptafel. De kaptafel ging altijd met Reemer mee op tournee. Een vleugel met een historische muzikale achtergrond is ook onderdeel van de veiling.