Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Who is who @ Art Dumay?

op .

Meet our team!

teamfoto

Van links naar rechts

Boven: Melanie Dumay (eigenaar), Paul Dumay (eigenaar), Susan van de Ven (lijstenmaker, restaurator), Jolien Lamberts (conservator)

Onder: Pauline van Deursen (projectmanager), Lydia van der Made (trendwatcher en conceptontwikkelaar), Gerhard Alink (huismeester)

Lezing 'De grenzeloosheid van kunstenaar Jaap Oudes (1926-1998)

op .

25 april 2018

Sinds kort mogen wij de werken van Jaap Oudes bemiddelen. Een aantal van deze werken wordt tussen 20 en 29 april geveild via Catawiki. Tijdens deze week laten we u graag kennis maken met deze bijzondere kunstenaar.

Jaap Oudes (1926 - 1998), zoon van kunstschilder Dirk Oudes, was een Nederlandse tekenaar. Van jongs af werd hij door zijn vader gestimuleerd te gaan tekenen. 'Je hoeft niet naar een academie om het te leren', zou hij gezegd hebben. Als autodidact is Jaap zijn hele leven blijven tekenen, bijna altijd met potlood en kleurpotlood.

Jaap oudes

De tekeningen van Jaap Oudes zijn niet in een stroming in de kunstgeschiedenis te vatten, maar zouden omschreven kunnen worden als folkloristisch surrealisme. Zijn werk is vrolijk en humorvol en lijkt beïnvloed door het onderbewuste.

Tijdens deze avond zal Jan Oud, voorzitter van stichting Dirk en Jaap Oudes, een lezing geven over de grenzeloosheid van Jaap Oudes. “Als een vrije vogel vliegt hij over landen als Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en legt op zijn unieke, fantasierijke, humorvolle en kleurrijke wijze de lokale folklore en het cultureel erfgoed vast.´

Programma:

20.00 Inloop
20.30 Welkomstwoord door Paul Dumay
20.35 Jaap Oudes, grenzeloos door Jan Oud.
21.10 Gelegenheid de werken te bekijken.

Het evenement is gratis te bezoeken na aanmelding via de ticketlink. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Mocht u deze avond niet kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn in het werk van Jaap Oudes dan is er in de middag vanaf 14.00 uur de mogelijkheid om de werken te komen bekijken.


Tickets bestellen kan hier: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-jaap-oudes-grenzeloos-44879694374?aff=efbeventtix

Kunst verbindt: wat is het (je) waard? Art Dumay en GGzE organiseren taxatieweekend op 3 en 4 maart

op .

Op 3 en 4 maart vindt er op Landgoed De Grote Beek een taxatieweekend plaats. Iedere bezoeker kan drie kunst- of curiosavoorwerpen laten taxeren door deskundige taxateurs van Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Liefhebbers van kunst en curiosa zijn op deze dagen hartelijk welkom, de entree bedraagt 5 euro. Het hele weekend staat in het teken van kunst: Een deel van de kunstcollectie van GGzE wordt live verkocht en ook worden eigen werken van deelnemers van GGzE De Boei Kunst tentoongesteld. De opbrengst gaat naar activiteiten voor cliënten en naar het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden voor ‘mentale kracht’.

180206 Poster taxatieweekend 180206 DEF poster klein
Dit kunst en taxatieweekend wordt georganiseerd door GGzE - dat dit jaar 100 jaar bestaat - en Kunsthandel Art Dumay, dat dit jaar 20 jaar bestaat. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 3 en zondag 4 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur in het Conferentiecentrum op Landgoed De Grote Beek, Grote Beekstraat 26 in Eindhoven. De voorwerpen die getaxeerd kunnen worden zijn: schilderijen, tekeningen, etsen, klein antiek, zilver, juwelen en munten.

Kunst verbindt en ‘Boeit’ Mensen worden blijer en gelukkiger als ze vanuit mentale kracht een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Dat is de overtuiging van GGzE dat exact 100 jaar geleden werd opgericht met oog voor de mens, zijn psyche en zijn ontwikkeling daarin. Samenwerking, ontwikkelen en verbinden staan dan ook centraal bij het vormen van wat GGzE ‘een community voor mentale kracht’ noemt. Vanuit deze gedachte worden nieuwe initiatieven ontplooid zoals de samenwerking met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. En Landgoed De Grote Beek is natuurlijk een prachtige plek voor nieuwe ontmoetingen. 


Kunsthandel Art Dumay bestaat 20 jaar en waardeert kunst niet alleen op esthetiek, techniek en waarde maar ook op basis van de capaciteiten van de meester. Wat dreef hem of haar om dát kunstwerk te maken? Wat was de mentale kracht van deze kunstenaar en welke ontwikkeling maakte hij of zij door? Waarom was dit bepaalde kunststuk of deze antiquiteit baanbrekend? Bijzondere vragen die tijdens het weekend centraal staan. En de bezoekers inzicht geven in de achtergronden van hun eigen antieke voorwerpen of kunstwerken. De taxateurs zijn Remco van Leeuwen, Karel Greven, Mathieu Brekelmans en Paul Dumay, eigenaar van Kunsthandel Art Dumay. Kunsthandel Art Dumay onderneemt graag op een maatschappelijk verantwoorde manier en is trots een bijdrage te leveren aan dit mooie evenement.

‘Boeiende Kunst Bij ‘Boeiende Kunst’ staat kunst centraal. In het atelier, aan de Kruisstraat in Eindhoven, maken deelnemers schilderijen en toegepaste kunst, zoals opgeknapte meubels, mozaïek en sieraden.

Tijdens het taxatieweekend zullen de trotste kunstenaars van ‘Boeiende Kunst’ hun creatieve talenten tonen en zullen de kunstwerken ook te koop zijn. Voor meer informatie: www.boeiendekunst.nl

Uniek; 40 Catwalkjurken By Addy van den Krommenacker, rode loper collectie 2007-2017 in de verkoop door Art Dumay vanaf 1 december 2017

op .

40 Haute couture dresses by Addy van den Krommenacker; rode loper jurken, van deze jurken is slechts één exemplaar gemaakt.
De jurken zijn gedragen op de catwalk op één van de vele nationale en internationale shows van Addy van de afgelopen tien jaar (o.a. Rome, Cannes, Kazachstan, Sarajevo, Maleisië, Australië, Jakarta)
Vanaf 1 december 12.00 uur te vinden op www.catawiki.nl/aanbod/ArtDumay. De veiling loopt 10 dagen.

addy addy 2 addy 3 addy 4 addy 5

Over Addy van den Krommenacker
Het leven van Addy van den Krommenacker (1950) heeft al sinds zijn vroege jeugd in het teken van mode gestaan. Hij werd beroemd door zijn stylingadviezen. Zijn internationale designerkleding trok eind jaren '90 de aandacht van bekende Nederlandse dames, zoals Willeke Alberti, Jette van der Meij en Sandra Reemer. Sinds 2001 maakte Nederland kennis met couture van zijn eigen hand. Zijn eerste ontwerpen werden in 2002 aan het grote publiek getoond tijdens de Beau Monde Fashion Awards, waarna in 2003 een volledige haute couture-collectie werd gelanceerd. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Al sinds 2002 kleedt Addy tal van leden van de koninklijke familie. Een persoonlijk hoogtepunt voor Addy was in 2012, toen hij een trouwjurk voor Prinses Carolina de Bourbon de Parme mocht ontwerpen. Extra speciaal was het dat hij daarvoor kant mocht gebruiken van de trouwjurk van Prinses Irene, die dat van haar moeder Koningin Juliana cadeau kreeg. Tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013, een moment dat de geschiedenisboeken in gaat, kozen meerdere prinsessen voor een of meerdere creaties van Van den Krommenacker. Maar ook op andere hoogtijdagen kiezen zij voor Addy.
Internationale aandacht


In de tussentijd werd collectie ook  verkocht in Duitsland, Turkije, Rusland, Kazachstan en Dubai. Van de Haute Couture Fashionweek in Rome, het Internationale Filmfestival in Cannes, tot aan shows in Kazachstan, Sarajevo, de Twin Tower Bridge in Kuala Lumpur (Maleisië), Fashion Week in Perth (Australië) en de Indonesia Fashion Week in Jakarta, overal oogstten de vrouwelijke ontwerpen veel bewondering. Ook schitterden verschillende jurken van Addy op de rode loper van de Oscar-uitreikingen in Los Angeles. Uniek voor een Nederlands ontwerper was hoe de couturier als een rode draad door de uitzending van America’s Next Top Model liep: niet alleen werd zijn collectie in 130 landen getoond tijdens de wereldwijd uitgezonden finale, presentatrice en model Tyra Banks droeg daarbij een creatie van zijn hand. In diezelfde uitzending - bekeken door miljoenen modeliefhebbers over de hele wereld - nam Van den Krommenacker plaats in de jury.