Logo-Art-Dumay-zlLogo-Foederer-zl

Over ons

ArtDumay-Over-ons-smal20160328 0008NIEUWS: WIJ ZIJN VERHUISD! COCKEVELD 4 IN NUENEN. 

Aan het grote pand op het Cockeveld maken Paul en Melanie Dumay hun kunstzinnige droom waar. Het begon allemaal 17 jaar geleden. Paul Dumay gaf zijn bestaande carrière en goede baan op voor een zelfstandig bestaan in de kunst. Paul Dumay: “Er bleek een goede markt te zijn voor klassieke kunst waar we mee gestart zijn. Impressionisme, Haagse School en de modern klassieke stijl.

Uitbreiding en overname Lijstenmakerij Foederer uit Helmond. Na een kleine twee jaar zijn we gestart met restauraties  lezingen en ontvangen van groepen en scholen om kunst te presenteren en achtergronden toe te lichten.” Art Dumay vestigde zich in 2004 op de Boordseweg 2a. Het bedrijf groeide, de specialismes binnen Art Dumay groeiden mee. In 2008 werd Lijstenmakerij Foederer (anno 1937) overgenomen en in 2010 vond een verhuizing plaats naar het pand aan het Park in Nuenen en recent in 2017 naar een pand van 1000 m2 op het Cockeveld 4 te Nuenen op 1,5 km afstand van het oude pand.

Impressie Cockeveld 4:

 “In 2004 kwam mijn vrouw Melanie in de zaak. Haar opleiding als communicatieadviseur kwam heel goed van pas. Zij heeft de hele pr en marketing opgepakt. ” Paul en Melanie Dumay zijn ondernemers, in hart en nieren. Ze pakken kansen en zien mogelijkheden. Zo hebben zij al talloze succesvolle verkoopveilingen georganiseerd voor de kunstcollecties van gemeentes en instellingen. Paul Dumay heeft bij diverse organisaties en instanties een rol als kunstadviseur. Melanie: “Om zoals wij, 17 jaar later, terug te kunnen kijken op een prachtige groei, moet je wel hard werken. Maar wij zien dat niet zo hoor, wij beleven het met passie. Het voelt niet als werken; het is het mooiste vak dat we ons kunnen bedenken!”

Het team van Art Dumay bestaat uit Susan van de Ven, Pauline van Deursen, Lesley Mark en Jolien Lamberts.

Foederer eigendom van Art Dumay
Lijstenmakerij Foederer, sinds 2008 eigendom van de familie Dumay, heeft al vele prijzen gewonnen op het gebied van inlijsten. Creativiteit en vakkundigheid is ons wel toevertrouwd met zo’n lijstenatelier.

Kunsttaxaties in Nuenen en op locatie
Daarnaast hebben we de afgelopen jaren vele projecten geïnitieerd zoals onze kunst & curiosa dagen; een evenement waar mensen hun kunst of curiosa gratis kunnen laten taxeren. Wij organiseren dat op locatie en in het klein in onze zaak. Elke zaterdag hebben wij een gratis taxatiespreekuur. We geven dan de hele dag informatie over het werk, de achtergrond en de waarde.”

Adviespartner voor bedrijven, gemeenten en instellingen
Het projectbureau van Kunsthandel Art Dumay is  gespecialiseerd in het adviseren en inrichten van bedrijven en instellingen met kunst in diverse vormen. Tevens is dit bureau strategisch partner voor (gemeentelijke) instellingen voor het beheer, onderhoud en ontsluiten van de kunstcollectie.

Ook voor uw bedrijf of organisatie kunnen we de aankleding met kunst op maat verzorgen. Art Dumay heeft een ruime ervaring in het inrichten en presenteren van kunst bij bedrijven en organisaties. Diverse bedrijven en instellingen hebben wij al mogen adviseren op het gebied van kunst en kunstzinnige zaken. Ook de uitvoering is bij ons in goede handen. Art Dumay verzorgt dit traject van A tot Z.In huis is een communicatiespecialist aanwezig die door haar jarenlange taak als communicatieadviseur zorg draagt voor het conceptuele en creatieve proces. Tevens zorgt zij voor de uitvoering: dtp, opmaak en drukwerktechnisch afronden. (voor meer informatie: www.melaniedumay.nl)

Ook zijn wij al jaren strategisch partner voor (gemeentelijke) instellingen voor het beheer, onderhoud en ontsluiten van kunstcollecties. Een voorbeeld hiervan zijn de 'Beeldende Kunstenaars Regeling' ofwel BKR-collecties bij gemeenten, waarbij er nog 42.000 kunstwerken in gemeentelijke depots zijn opgeslagen. We hebben hierin reeds diverse succesvolle programma's uitgevoerd voor diverse gemeenten. Met behoud van ethiek, respect voor zowel kunstenaar, erfgenamen daarvan, gemeente en inwoners van de desbetreffende gemeente waarin de BKR collectie zich bevindt.